"Advocatenkamers politiebureaus onveilig"

ALMERE • Di 19 augustus 2014 | 16:54 • Dinsdag 19 augustus 2014 | 16:54
In de advocatenkamers op het politiebureau van Almere en Lelystad is geen alarmknop aanwezig als de advocaat in nood is. Volgens advocate Feride Tosun van Alpha Advocaten uit Almere is dat onveilig. Cliënten kunnen kort na aanhouding nog onder invloed van alcohol of drugs zijn.

Volgens Tosun hebben politiebureaus in steden als Amsterdam en Utrecht wel zo'n alarmknop. Als de situatie uit de hand dreigt te lopen en een cliënt de advocaat wil aanvallen kan de alarmknop gebruikt worden. In de Flevolandse advocatenkamers is alleen een telefoon aanwezig om door te geven dat het gesprek is beëindigd.

Tosun heeft wel eens meegemaakt dat een cliënt haar dreigde aan te vallen. Dat liep goed af, omdat agenten haar op tijd in de advocatenkamer konden bevrijden.

Volgens de politie Midden-Nederland wordt er gewerkt aan de plaatsing van alarmknoppen. Ook verklaart een woordvoerder dat er altijd agenten in de buurt zijn en is het nog nooit misgegaan.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel