Stoomschip loopt geregeld vast in havenkom

ALMERE • Di 19 augustus 2014 | 21:40 • Dinsdag 19 augustus 2014 | 21:40
Stoomschip Succes loopt geregeld vast bij het in- en uitvaren van de havenkom in Almere Haven. Ook bij de vaste ligplaats ervaart de eigenaar problemen met de diepte van het water. De haven wordt geacht 2.60 tot 2.80 meter diep te zijn, maar dat is volgens hem op veel plekken niet het geval.

Hij zegt twee jaar lang bij de gemeente aan de bel te hebben getrokken. Die heeft hem onlangs laten weten geen geld te hebben om de havenkom uit te baggeren. Een woordvoerder laat weten het probleem te kennen. Maar omdat het college van b en w eerst een besluit moet nemen of het de havenkom door een marktpartij wil laten exploiteren, gebeurt er vooralsnog niets.

Leefbaar Almere-raadslid Nico van Duijn stelde onlangs schriftelijke vragen over de karige voorzieningen in de havenkom. De gemeente moet volgens hem investeren in de haven zodat deze aantrekkelijker wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel