Snackbar mag na vier uur 's nachts geen alcohol verkopen

Emmeloord 20 augustus 2014
Huseyin Cingi van Dönerland
Geen alcohol na 4 uur
Dönerland in Emmeloord
Soms moet je wel erg goed kunnen lezen om de regels van een APV ook te begrijpen. Zo mag een snackbar in Noordoostpolder van 7 uur 's ochtends tot half zes de volgende ochtend open zijn, maar mag tussen vier uur 's ochtends en half zes 's ochtends geen alcohol verkocht worden. Dit om te voorkomen dat uitgaanspubliek na het sluiten van de kroegen om vier uur doordrinkt in de snackbar.

Dat de regel ingewikkeld is, blijkt uit het verhaal van Huseyin Cingi van Dönerland in Emmeloord. Hij kreeg een paar jaar geleden een boete van 200 euro omdat hij om drie uur 's nachts nog open was. Volgens de dienstdoende agent mocht dat niet, terwijl in de APV staat dat het dus wel mag.

Cingi heeft de boete betaald, evenals de boete die hij een week later kreeg omdat hij vijf minuten te lang open was.

Regels. Daar hebben we er in Nederland een heleboel van. Ook elke gemeente heeft zijn eigen set geboden en verboden. Die staan in de APV: De Algemene Plaatselijke Verordening. Gemeentes kunnen er voor kiezen om er eigen regels in op te nemen. Omroep Flevoland bericht deze zomer over de meest bijzondere regels uit de Flevolandse APV's.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer