Eerste asielzoekers aangekomen in Dronten

DRONTEN • Do 21 augustus 2014 | 17:14 • Donderdag 21 augustus 2014 | 17:14
In asielzoekerscentrum Dronten zijn donderdag 11 extra asielzoekers uit Syrië aangekomen. Eigenlijk zouden donderdag 50 vluchtelingen arriveren, maar de tijdelijke huisvesting was niet op tijd klaar.

Er zijn op het terrein vier grote tenten neergezet waarin aparte slaapkamers met stapelbedden zijn gemaakt. Ook zijn er douches en toiletten. Verder is er één paviljoen met een recreatiezaal en een keuken. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers had gehoopt alle vijf tenten gereed te hebben. Maar dat is niet gelukt.

In totaal worden de komende drie maanden 300 extra asielzoekers opgevangen. Zij zijn afkomstig uit Eritrea en Syrië. Ook in het asielzoekerscentrum van Luttelgeest worden 400 extra plaatsen ingericht voor vluchtelingen. Op beide plekken zijn normaal duizend opvangplaatsen. De tijdelijke uitbreiding heeft te maken met de uitzonderlijke hoge stroom van vluchtelingen uit Eritrea en Syrië momenteel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel