Ruzie tussen PVV en andere partijen duurt voort

Almere 21 augustus 2014
Toon van Dijk van de PVV op de politieke markt
De ruzie tussen de PVV en de andere partijen in de Almeerse gemeenteraad over het vice-voorzitterschap van raad duurt voort. Dat bleek gisteravond tijdens de eerste Politieke Markt na de zomervakantie.

De PVV wil als grootste partij de kandidaat leveren die de raadsvergadering voorzit als burgemeester Jorritsma afwezig is. Die kandidaat is ook de voorzitter van het presidium, de vertegenwoordiging van de gemeenteraad.

Onbetrouwbaar
De andere grote fracties zijn tegen een PVV-kandidaat voor die functie, omdat zij die partij onbetrouwbaar vinden. Zij vinden dat een VVD-kandidaat die functie moet vervullen. De ruzie dateert al uit de vorige raadsperiode. Ook toen was de PVV de grootste partij. Omdat de raadsleden nog geen ervaring hadden, werd toen afgesproken dat de PVV na twee jaar de voorzitter zou leveren. Dat ging vervolgens niet door, omdat de partij informatie gelekt zou hebben uit geheime raadsstukken.

De PVV is woedend dat ze nu opnieuw geen voorzitter mag leveren en overweegt de samenwerking met andere fracties te staken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer