Vier jaar cel voor drugssmokkelaar in Marokko

Lelystad 26 augustus 2014
Lelystadse drugssmokkelaar krijgt vier jaar cel in Marokko
Rechtbank in Tetouan
De Lelystedeling die eerder deze maand in Marokko werd aangehouden voor hasj-smokkel, moet vier jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Tetouan dinsdag bepaald. Het Marokkaanse openbare ministerie had eerder vijf tot acht jaar cel tegen de man geëist.

Reguliere controle
De verdachte werd tien dagen geleden opgepakt bij de grens met de Spaanse enclave Ceuta. Dat gebeurde tijdens een reguliere controle van de politie en douane. De Lelystedeling had 480 kilo hasj verstopt in zijn bedrijfsbusje. Behalve de Lelystedeling werden ook zijn vrouw en drie kinderen opgepakt. Zij werden enkele dagen later vrijgelaten.

De man heeft tegenover de rechtbank bekend dat hij de drugs smokkelde, maar zei niet te hebben geweten dat hij zo'n grote hoeveelheid vervoerde. Hij zou met twee mannen hebben afgesproken dat hij 200 kilo hasj naar Europa zou smokkelen. Hij kreeg hiervoor een bedrag van 3,000 euro. De twee vermeende opdrachtgevers zijn nog niet aangehouden.

Hoger beroep
De Lelystedeling heeft aldoor verklaard dat zijn vrouw en kinderen niet van de smokkel op de hoogte waren. Zijn echtgenote was dinsdag met haar oudste kind bij de uitspraak aanwezig. Na afloop zei ze dat haar echtgenoot overweegt in hoger beroep te gaan.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer