"Kampvuur maken dat wil ik wel doen hoor"

ALMERE • Do 28 augustus 2014 | 19:20 • Donderdag 28 augustus 2014 | 19:20
Woongroepen zijn er in alle soorten en maten en er lijken er steeds meer te ontstaan. Het beeld van communes en Hippies die alles delen klopt niet altijd zo blijkt uit onze serie. Maar wat de bewoners van de woongroepen wel delen is de behoefte aan contact en het omkijken naar elkaar. De nieuwste woongroep van Flevoland is bijna af en staat in Almere.

De woonvorm is een initiatief van ouders met een zoon of dochter met een verstandelijke beperking. De ouders kennen elkaar van de sportclubs van hun kinderen. Tijdens het aanmoedigen bedachten ze dat het ideaal zou zijn als hun kinderen gezellig bij elkaar konden wonen. Die droom wordt nu werkelijkheid. Onder de naam Calipso.

De 26 jongens en meisjes die hier gaan wonen kunnen dat niet helemaal zelf en daarom is er begeleiding. Robin van der Sluis is een van de jongeren die hier gaan wonen. Hij heeft er zin in. Samen keten en kampvuurtjes maken ziet hij wel zitten. Over een week trekken de eerste bewoners in hun nieuwe appartement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel