Geen actie tegen schrijver blog 'monster' Khalid

ALMERE • Do 28 augustus 2014 | 19:29 • Donderdag 28 augustus 2014 | 19:29
De gemeente Almere neemt geen juridische stappen tegen oud-ambtenaar Pascal Vanenburg. Volgens de gemeente heeft Vanenburg geen privacygevoelige informatie naar buiten gebracht.
De gemeente deed onderzoek omdat de voormalige medewerker van de sociale dienst op zijn website een verhaal had geschreven over Khalid K. Deze jihadist, die in Almere een bijstandsuitkering aanvroeg, vecht nu in Syrië en verspreidt foto's van zichzelf waar hij poseert met afgehakte hoofden.

Volgens de gemeente mag geen privacygevoelige informatie naar buiten gebracht worden door ambtenaren en ex-ambtenaren. Vanenburg schreef op zijn website dat de jihadist in Almere een bijstandsuitkering zonder voorwaarden wilde hebben. Ook zou Khalid alleen door een man geholpen willen worden bij de sociale dienst. Verder vroeg hij of de ambtenaar moslim was. Het stuk bevat meer details uit het intakegesprek, waarbij de voormalige ambtenaar zijn cliënt een "monster" noemt.

De gemeente heeft het blog nauwkeurig bekeken en contact gehad met de schrijver. Daarmee is de kwestie voor de gemeente afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel