Hiaten in milieurapport Lelystad Airport

Lelystad 5 september 2014
De gevolgen voor de natuur en omwonenden door de uitbreiding van Lelystad Airport zijn onvoldoende onderzocht. Dat stelt de Commissie voor de Milieueffectrapportage (mer) in een vrijdag uitgebracht advies.

De commissie vindt niet helder welke gevolgen het vliegverkeer heeft op kwetsbare natuur, zoals de Oostvaardersplassen en Veluwe. Ook is het aantal mensen dat last krijgt van geluidshinder onvoldoende onderzocht. De commissie vindt het niet juist dat deze effecten op een later moment worden onderzocht, zoals de mer in opdracht van het vliegveld stelt.

De commissie adviseert staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu het besluit over Lelystad Airport uit te stellen, totdat de aanvullende informatie gereed is.

Het ministerie laat weten dat de aanvullingen klaar zijn voordat er een besluit wordt genomen. Volgens een woordvoerder is er bewust voor gekozen de effecten van de vliegroutes op de natuur en woongebieden in een nader onderzoek uit te werken. De resultaten neemt Mansveld mee in haar definitieve Luchthavenbesluit. Dat wordt op zijn vroegst in november verwacht.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer