Gemeente ontlast niet iedereen van mandeligheid

ALMERE • Ma 15 september 2014 | 12:33 • Maandag 15 september 2014 | 12:33
Niet alle Almeerders die samen eigenaar van openbare grond zijn, kunnen die overdragen aan de gemeente. Vorige week besloot het college van b en w de grond van 66 huiseigenaren in de Mickey Mousestraat terug te nemen. Wanneer de eigenaren verenigd zijn in een Vereniging van Eigenaren, wil de gemeente de gezamenlijke openbare grond niet overnemen.

Op veel plekken in Almere is sprake van mandeligheid, waarbij huiseigenaren zelf de verantwoordelijkheid dragen voor de bestrating, riolering, het groen en de verlichting. Dit leidt vaak tot onderlinge ruzies en een grote financiële last.

Bewoners van het Razeil in de Noorderplassen West hebben ook dagelijks met deze problemen te maken, maar omdat zij als VvE eigenaar zijn, heeft de gemeente het verzoek om de grond terug te nemen afgewezen. De gemeente kijkt wel wat de gevolgen zijn om alleen het beheer van bijvoorbeeld de riolering over te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel