"Buitendijkse haven Urk is haalbaar"

URK • Di 16 september 2014 | 23:39 • Dinsdag 16 september 2014 | 23:39
De buitendijkse werkhaven Flevoport bij Urk is haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar. Dat zei wethouder Freek Brouwer dinsdagavond op basis van de verkenning van ingenieursbureau Arcadis tegen de gemeenteraad.

Een consortium van ondernemers wil de haven in een L-vorm aanleggen en beslaat ongeveer tien hectare. De kosten bedragen 38 miljoen euro. Daarop zit nog een tekort van 14 miljoen euro en dat is volgens de partijen geen groot probleem. De gemeente NOP en Urk dragen 5 miljoen euro bij. En de ondernemers gaan ervan uit dat zij de kosten nog kunnen drukken.

Door de L-vorm komt de haven ook op grondgebied van Noordoostpolder te liggen. Deze gemeente zou daaraan mee willen werken. In een eerdere variant kwam ook Dronten in beeld. Dat is nu niet meer het geval.

De eerste schop voor de buitendijkse haven gaat waarschijnlijk over vier jaar de grond in. Die periode is nodig om alle procedures te doorlopen. Bekeken wordt of dit sneller kan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel