Investeerder centrum Emmeloord haakt af

EMMELOORD • Wo 1 oktober 2014 | 22:44 • Woensdag 1 oktober 2014 | 22:44
Belegger Stephan Visser gaat geen geld investeren in het nieuwe stadscentrum op De Deel in Emmeloord. Dat heeft wethouder Henk Suelmann van Noordoostpolder donderdagochtend bekendgemaakt.

De deadline voor Visser om het geld over te maken verstreek in de nacht van woensdag op donderdag om 00:00 uur. De investeerder gaf eerder aan 11,7 miljoen euro te willen steken in nieuwbouw op De Deel. Waarom hij afhaakt, heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

De gemeente wil nu binnen twee weken van projectontwikkelaar Provast weten of die doorgaat met de ontwikkeling van De Deel. Provast had Visser naar voren geschoven om het project gefinancierd te krijgen. De investeerder zou de grond op en rond De Deel krijgen om daar nieuwe winkels, kantoren en appartementen te gaan bouwen. Hij wilde ook de Poldertoren overnemen, maar daar stak de gemeenteraad van Noordoostpolder een stokje voor.








WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel