Kans op uitstel ontslag zorgmedewerkers

NOORDOOSTPOLDER • Do 2 oktober 2014 | 17:15 • Donderdag 2 oktober 2014 | 17:15
Werknemers van thuiszorgorganisatie Oude en Nieuwe Land die worden ontslagen kunnen mogelijk langer aan het werk blijven. De gemeenten Noordoostpolder en Urk hebben het Rijk om extra geld gevraagd voor huishoudelijke hulp.

Staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid maakte onlangs bekend dat de overheid 40 miljoen euro extra uittrekt voor het behoud van werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen. De gemeenten maken aanspraak op een deel van dat geld.

Bij thuiszorgorganisatie Oude en Nieuwe Land worden volgend jaar zo'n 360 mensen ontslagen omdat de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland het contract met de organisatie opzeggen. Als het extra geld er komt, kan de zorggroep een deel van de medewerkers mogelijk langer in dienst houden. Volgens wethouder Hennie Bogaards van Noordoostpolder misschien wel tot eind 2016.

Vakbond Abvakabo FNV is erg blij met de stap van de gemeenten. De acties van de bonden en medewerkers van Oude en Nieuwe Land gaan voorlopig wel gewoon door.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel