Ondernemers laten zich verleiden op luchthaven

Lelystad 3 oktober 2014
Lelystad Airport
Zo'n 400 ondernemers hebben zich vrijdagmiddag op Lelystad Airport laten verleiden om zich te vestigen op en rondom de luchthaven. 

De bedrijfskringen uit Flevoland en werkgeversorganisatie VNO-NCW hielden hiervoor het evenement Runway 2 Opportunities. Met presentaties en rondleidingen werden de ondernemers gewezen op de kansen die vestiging bij het vliegveld biedt. Volgens onderzoeken zorgt de ontwikkeling van het vliegveld de komende decennia voor 400 tot 2500 banen.

De meeste aanwezige ondernemers leken vooral geïnteresseerd in de stand van zaken van de ontwikkeling van het vliegveld en niet direct in vestiging. Volgens Jack Schoone van de Bedrijfskring Lelystad zal er nog veel vaker reclame moeten worden gemaakt.

Luchthavendirecteur Erik Lagerweij verwacht dat minister Schultz eind dit jaar of begin volgend jaar het definitieve Luchthavenbesluit vaststelt. Dit is enkele maanden later, omdat de Raad van State nog bezig is met beoordeling van diverse adviezen. De luchthaven wil op 1 april 2018 operationeel zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer