Kunstenares wil kunstwerk terug op oude plek

Almere 8 oktober 2014
Kunstenares wil kunstwerk terug op oude plek
De Almeerse kunstenares Frea Lenger is zeer teleurgesteld over de wijze waarop de directeur van woningcorporatie De Alliantie, Maarten Pel, met haar kunstwerk Teatraal omgaat.

Lenger maakte het werk in 2000 in opdracht van de woningcorporatie. De afspraak was dat ze het kunstwerk uit cultureel centrum Corrosia in Almere Haven weg zou halen, voordat de renovatie van het pand zou beginnen. Dit omdat voor het demonteren van het plexiglas object kennis van zaken nodig is. Lenger zegt niet te weten waar het kunstwerk is, in welke staat het verkeert en of het in het vernieuwde gebouw terugkeert.

Maarten Pel laat in een reactie aan Omroep Flevoland weten, dat hij inderdaad te laat is geweest om de kunstenares op de hoogte te stellen van het weghalen van het werk. Het was al door de aannemer weggehaald en zou volgens Pel nu bij deze aannemer staan.

De kunstenares vindt de hele gang van zaken getuigen van onachtzaamheid. Ze zegt desnoods juridische stappen te zullen zetten om Teatraal weer in Corrosia te krijgen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer