Treinuitval duurt nog tot morgenochtend

Almere 13 oktober 2014
De treinuitval bij Almere duurt nog tot dinsdagochtend. Pas tijdens de ochtendspits kunnen er weer treinen rijden tussen Almere en Weesp, en Almere en Naarden-Bussum. Dat komt omdat werkzaamheden aan het spoor dit weekend zijn uitgelopen. Rijkswaterstaat is bezig met de bouw van een nieuwe spoorbrug over de A1. Het heeft Prorail laten weten niet om 20.00 uur maandagavond klaar te zijn. Dat was eerder wel gemeld.

De NS zet tientallen bussen in om reizigers te vervoeren. Bij het busstation ontstonden vanochtend lange wachtrijen; sommige reizigers moesten zo'n anderhalf uur wachten voor ze met een bus mee konden. Dat leverde veel irritatie op. Een deel van de reizigers was niet van de treinuitval op de hoogte, omdat pas gisteravond bekend werd gemaakt dat de werkzaamheden zouden uitlopen.

De aannemer heeft diverse tegenvallers bij de bouw van een nieuwe spoorbrug over de A1. Volgens spoorbeheerder ProRail zal het werk daarom pas maandagavond klaar zijn.© omroep flevolandsitemap | disclaimer