Gemeente Lelystad bezuinigt 7 miljoen

Lelystad 15 oktober 2014
Gemeenteraad
De gemeente Lelystad bezuinigt volgend jaar nog eens zeven miljoen euro, boven op de 30 miljoen van de afgelopen vier jaar. Dat blijkt uit de begroting voor 2015.

Volgens het college zijn bezuinigingen onontkoombaar, omdat er minder geld uit Den Haag komt voor bijstandsuitkeringen en de inkomsten van woningen en bedrijfsgrond tegenvallen.
Bezuinigd wordt er onder andere op de eigen ambtelijke organisatie en marketing, maar ook op kunst en cultuur, de bibliotheek en jongerenwerk. Ook wordt het gratis openbaar vervoer van 65-plussers afgeschaft.

Omdat verder uitstel van investeringen in de riolering niet verantwoord is, gaat de rioolheffing volgend jaar omhoog. Een eenpersoonshuishouden is hierdoor ruim 16 euro meer kwijt dan dit jaar. Voor een meerpersoonshuishouden bedraagt de stijging ruim 50 euro. De onroerend zaakbelasting stijgt alleen met het inflatiepercentage.

Volgens wethouder Fackeldey doen de bezuinigingen iedereen pijn en heeft Lelystad nu geen vet meer op het bot om nog verder te snijden.
De gemeenteraad besluit op 18 november over de begroting.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer