Bezuinigingen treffen vooral welzijn

Lelystad 15 oktober 2014
De nieuwe bezuinigingen in Lelystad treffen volgend jaar vooral instellingen op het gebied van welzijn. Dat blijkt uit de begroting voor 2015 van het college van b en w.

Volgens wethouder Jop Fackeldey is het onvermijdelijk dat organisaties minder geld krijgen en meer zelf moeten doen. Zo wordt er gesneden in onder meer vrijetijdsactiviteiten voor ouderen en jongeren, het sportwijkwerk en de ondersteuning van de brede school. Ook vervalt de complete subsidie voor het Gehandicaptenoverleg Lelystad (GOL).

De bibliotheek moet 76.000 euro bezuinigen op de activiteiten en culturele projecten en krijgt 36-duizend euro minder voor eboeken. De gemeente Lelystad snijdt voor bijna een half miljoen euro op de bedrijfsvoering. Of en hoeveel banen hierdoor verloren gaan is nog onduidelijk.

Voor versterking van de voor- en vroegschoolse educatie, de aanpak van zwakke scholen en hulp aan schoolverlaters wordt voorgesteld om 250-duizend euro uit de reserves te halen. Uit dezelfde reserves is geld beschikbaar voor het beheer van en activiteiten in het stadshart. Ook wordt geld uitgetrokken voor het aantrekken van inwoners en bedrijven.

Op 18 november besluit de gemeenteraad over de begroting.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer