Wortels niet naar de voedselbank

FLEVOLAND • Wo 15 oktober 2014 | 19:52 • Woensdag 15 oktober 2014 | 19:52
Boeren mogen hun gewas niet zomaar aan de voedselbank leveren als ze meedoen aan een compensatieregeling. Als een boer compensatie krijgt moet het product gewassen, verpakt en gekeurd worden aangeleverd bij de voedselbank.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een financiële regeling getroffen om boeren te helpen als ze hun product onder de kostprijs moeten verkopen door de Russische boycot. Als een boer met deze regeling zijn product wil weggeven komen er extra hygiëne-eisen bij en dat kost een boer teveel geld. Volgens de voedselbank in Dronten is het wel mogelijk om aardappels en wortels direct van het land te leveren als de boer geen gebruik maakt van de compensatieregeling.

Dinsdag zorgde een bericht over een omgeploegd wortelveld in Biddinghuizen voor veel verontwaardigde reacties. Deze wortels zijn overigens niet meer geschikt voor de voedselbank omdat ze overrijp zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel