AAP vangt verwaarloosde dieren politiemedewerker op

ALMERE • Vr 17 oktober 2014 | 6:48 • Vrijdag 17 oktober 2014 | 6:48
De stichting Aap in Almere heeft donderdag enkele tientallen ernstig verwaarloosde exotische dieren opgevangen. De dierenpolitie, NVWA en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming trof ze aan in een huis van een politiemedewerker in het Limburg Schimmert. Dat meldt de politie.

Het gaat onder meer om neusberen, dwergotters, eekhoorns en een schildpad. De dieren leefden tussen hun eigen uitwerpselen. Een aantal was dood. De politiemedewerker die als hobby dieren hield, is niet aangehouden. De Eenheid Limburg is een intern onderzoek gestart.

Het Natuurhulpcentrum in het Belgische Opglabbeek had de dieren in eerste instantie meegenomen, maar droeg ze vanwege ruimtegebrek over aan de stichting AAP. Omdat de politie zaak in onderzoek heeft, wil AAP geen nadere toelichting geven. Op YouTube heeft het Natuurhulpcentrum een filmpje geplaatst over de dieren die in de woning zijn gevonden.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel