Nieuwe bloedprikker draait al twee jaar verlies

Almere 20 oktober 2014
Saltro dat vanaf volgend jaar in Almere de taken van het Flevoziekenhuis wil overnemen als het gaat om bijvoorbeeld bloedprikken, draait al twee jaar verlies.
De Almeerse huisartsen die verenigd zijn via de zorggroep Almere, willen hun patiënten niet langer doorsturen naar het ziekenhuis, maar laten controleren door Saltro. In 2013 leed het bedrijf een verlies van 2,4 miljoen euro en moest het interen op de reserves.

Het bedrijf zit niet in de financiële problemen, maar de directie schrijft in het jaarverslag dat er risico's zijn voor de toekomst. Dat komt omdat de prijzen steeds lager worden en er dus minder valt te verdienen.

Saltro wil weer winst gaan maken door efficiënter te gaan werken, vooral door verspilling tegen te gaan. Een woordvoerder zegt dat er inmiddels weer winst wordt gemaakt. Dat komt onder meer doordat medewerkers meer werk doen in dezelfde tijd.

Volgens Saltro worden op dit moment de afspraken met de Almeerse huisartsen "geconcretiseerd" . Het bedrijf verwacht op korte termijn aan de slag te gaan.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer