Jonge vrouw omgekomen bij brand in vakantiehuis

Emmeloord 20 oktober 2014
Bij de brand in een vakantiehuisje op camping het Bosbad in Emmeloord is de 18-jarige Tessa van Bokhorst uit Swifterbant omgekomen. Volgens de brandweer was de vrouw al overleden voordat het vuur geblust was.

De brand ontstond zondagavond rond 22:00 uur. Het ging volgens de brandweer om een felle uitslaande brand, maar het vuur kon snel geblust worden. In het huisje waren ook een hond en een kat aanwezig. Ook de dieren hebben de brand niet overleefd. Tessa van Bokhorst verbleef daar al enige tijd met haar vader.

Op dit moment doet de politie onderzoek op de camping naar de oorzaak van het overlijden van de jonge vrouw en de oorzaak van de brand. Daarover kunnen nu nog geen mededelingen worden gedaan.

Tessa van Bokhorst haalde volgens RTV Oost drie weken geleden haar diploma Dierverzorging op de Groene Welle in Zwolle. Een woordvoerder laat weten dat de meeste van haar klasgenoten niet meer op de school zitten. "Mocht er onder de andere leerlingen behoefte zijn aan een plekje om bij haar overlijden stil te staan, dan zullen we dat zeker doen", aldus de woordvoerder.

Update: de politie heeft inmiddels een 34-jarige man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Tessa van Bokhorst.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer