VNO-NCW is enthousiast over de Markerwadden

LELYSTAD • Vr 24 oktober 2014 | 20:20 • Vrijdag 24 oktober 2014 | 20:20
Werkgeversvereniging VNO-NCW is enthousiast over het project Markerwadden. In het Markermeer bij Lelystad moeten met slib eilanden worden aangelegd. Hierdoor kan de waterbouwsector zich volgens voorzitter Hans de Boer internationaal profileren. Daarnaast denkt hij dat het toekomstige natuurgebied bedrijven aantrekt.

Vereniging Natuurmonumenten nam de voorzitter vrijdag mee naar het proefeiland in het Markermeer. Met de aanleg van het eerste eiland van 300 hectare wordt in 2016 gestart. Daarvoor is nu 50 miljoen euro beschikbaar. Natuurmonumenten zoekt nog 25 miljoen om dat eiland 500 hectare groot te kunnen maken.

VNO-NCW kan die miljoenen niet op tafel leggen. Maar voorzitter De Boer zegt dat als de eerste fase van het eiland een succes wordt, het bereid is om bij de overheid en het bedrijfsleven te lobbyen voor een versnelling van het project. Rotterdam wil namelijk in 2025 de World Expo organiseren waarbij duurzaam wonen en werken centraal staat. De Markerwadden passen daar goed bij.

Het totale natuurgebied Markerwadden moet 10.000 hectare groot worden en gaat zo'n 300 miljoen euro kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel