D66 kritisch over onderwijssubsidie MBO College

LELYSTAD • Ma 27 oktober 2014 | 14:20 • Maandag 27 oktober 2014 | 14:20
D66 is zeer kritisch over 100.000 euro subsidie van de provincie aan het onderwijsproject Leren van Topsport. Volgens D66 levert het project nauwelijks resultaten op en komt de organisatie afspraken niet na. De politieke partij heeft daarom vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Leren van Topsport is een programma van MBO College Lelystad waarbij studenten met sport gemotiveerd worden meer uit zichzelf te halen. In samenwerking met de Roy Heiner Academy in Lelystad volgen ze zeillessen waardoor ze leren samen te werken.

Provinciale Staten besloot vorig jaar dat het onderwijsproject 300.000 euro kreeg, uitgesmeerd over drie jaar. Daarbij werd onder meer afgesproken dat ook het bedrijfsleven financieel zou bijdragen. Vorige week bleek dat de bijdrage van het bedrijfsleven aan het project nihil is. Desondanks heeft de provincie besloten een tweede subsidie van een ton te verstrekken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel