Surseance voor dochteronderneming Spyker

ZEEWOLDE • Di 28 oktober 2014 | 16:01 • Dinsdag 28 oktober 2014 | 16:01
Spyker Events & Branding, een dochteronderneming van het automerk uit Zeewolde, heeft uitstel van betaling gekregen. Dat meldt de rechtbank Midden Nederland.

JATO, een bedrijf dat marktonderzoek doet naar autoverkopen, heeft naar eigen zeggen nog 40.000 euro tegoed van Spyker Events & Branding. Daarom diende zij een faillissementsaanvraag in bij de rechtbank. Een woordvoerder van het bedrijf meldt dat hij niet verwacht dat hij nog iets van het geld terug ziet. "We hebben al meerdere gesprekken gevoerd met topman Victor Muller, maar zonder resultaat. Daarom hebben wij een faillissementsaanvraag ingediend. Wij vinden het heel vervelend voor de betrokkenen".

Dinsdagmiddag moest Spyker zich ook al verdedigen tegen een claim van de verhuurder van het Spyker-pand in Zeewolde. Die eist een ontruiming wegens een betalingsachterstand van bijna 125.000 euro. Spyker wil niet reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel