Leerlingen krijgen les op straat

Almere 28 oktober 2014
Les geven op straat
Les geven op straat
Een groep van tien leerlingen van OPDC school in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten kreeg dinsdagmiddag les op straat. Die ging niet over taal of rekenen maar over hoe je je op straat fatsoenlijk moet gedragen. Aanleiding voor de les waren klachten van buurtbewoners over overlast door sommige leerlingen van de school.

OPDC staat voor Orthopedagogisch Didactisch Centrum. Het is een school voor de eerste twee leerjaren van het voortgezet onderwijs voor leerlingen met een leerachterstand in combinatie met een gedragsstoornis zoals ADHD.

Volgens sommige bewoners verzamelt een groep leerlingen van deze school zich geregeld onder een viaduct in de buurt van de school. Voorbijgangers zouden gepest en uitgescholden worden. Ook zouden de kinderen voor troep op straat zorgen.

Vorig maand zou een meisje van haar fiets zijn getrapt. Directeur van de school Carine Slots schaamt zich dat sommige van haar leerlingen betrokken zijn bij dat incident. Zij wil alles in het werk stellen om herhaling te voorkomen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer