'Verkeersbord voor brommobielen nodig'

Almere 3 november 2014
Bij de Paralleldreef in Almere moet een verkeersbord komen waarop staat dat brommobielen daar zijn toegestaan. Dat zegt Almeerder George Jones, die zelf in een brommobiel rijdt. Hij krijgt op de Paralleldreef vaak te maken met boze automobilisten die het hem kwalijk nemen dat hij van de weg gebruik maakt.

Met zijn brommobiel kan Jones 45 kilometer per uur rijden en hij mag geen gebruik maken van het fietspad. Op de enkelbaans Paralleldreef is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur.

Als automobilisten weten dat ook de tragere brommobielen op de weg zijn toegestaan zullen deze minder vaak agressief reageren denkt Jones. De gemeente heeft het verzoek van George Jones in behandeling.

De politie bevestigt dat Jones met zijn brommobiel op de Paralleldreef mag rijden. Zelfs voor agenten zorgt dat soms voor verwarring, aldus een woordvoerder. "Dat komt omdat een brommobiel technisch gezien op een bromfiets lijkt, maar in de praktijk wordt gezien als een auto. Een brommobiel mag overal rijden waar ook tractoren mogen rijden."

© omroep flevolandsitemap | disclaimer