Passend Onderwijs dreigt college voor rechter te slepen

LELYSTAD • Di 4 november 2014 | 21:47 • Dinsdag 4 november 2014 | 21:47
Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dronten Lelystad kondigt juridische stappen aan tegen een voorgenomen bezuiniging van het college van burgemeester en wethouders van Lelystad.

Het college wil vanaf 1 januari een subsidie van 177.000 euro voor schoolbegeleiding schrappen. Het samenwerkingsverband vindt dat die bezuiniging niet door de beugel kan, omdat de schoolbegeleiding goed werkt. Korten op de begeleiding zou op termijn meer kosten met zich meebrengen, omdat leerproblemen van scholieren dan later gesignaleerd worden. Het Passend Onderwijs vindt 1 januari te kort dag, omdat de subsidie per schooljaar loopt.

Ook organisaties op het gebied van sport, welzijn en jongeren protesteerden dinsdagavond tegen de voorgenomen bezuinigingen. Zij maakten gebruik van het inspraakrecht op de gemeenteraadsvergadering. De organisaties vinden dat de bezuinigingen veel te ver gaan. Daarom hopen ze dat de gemeenteraad niet instemt met de bezuinigingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel