Omroep Flevoland doet niet mee aan voedselbankactie

Lelystad 6 november 2014
Omroep Flevoland doet niet mee aan de landelijke actie 'samen voor de voedselbank', die regionale omroepen in december houden.

De afgelopen maanden is geprobeerd met de voedselbanken in de provincie een gezamenlijke actie voor Flevoland op te zetten, maar er bleek onvoldoende collectief draagvlak te zijn. Binnen de voedselbanken was er te veel verschil van mening over de opzet en de invulling van de actie. Daardoor werd het voor Omroep Flevoland te ingewikkeld om er een provinciebrede actie van te maken.

Het was de bedoeling om samen met luisteraars, kijkers en websitebezoekers levensmiddelen in te zamelen voor de voedselbanken.

Onbegrip
Directeur Peter Mons van het Voedsel Loket Almere noemt het onbegrijpelijk, dat de andere voedselbanken in de provincie zich niet enthousiast achter de actie van Omroep Flevoland hebben geschaard. Ze hadden allerlei praktische bezwaren en konden niet op één lijn komen.

Volgens de Lelystadse voedselbank was het vooral de Voedselbank Noordoostpolder/Urk die niet voldoende mankracht kon vinden om mee te doen met de actie.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer