Twijfels over aanpassing subsidieregeling windmolens

DRONTEN • Za 8 november 2014 | 15:38 • Zaterdag 8 november 2014 | 15:38
Wethouder Hans Engelvaart is er niet zeker van of de aanscherping van subsidieregeling voor het vervangen van windmolens iets uitmaakt voor de situatie in Dronten. Hij gaat dit na het weekend verder uitzoeken.

Het ministerie van Economische Zaken maakt het voor volgend jaar financieel minder aantrekkelijk om molens te vervangen voor eenzelfde exemplaar. Bij de aanvragen van 2014 wordt scherper getoetst of de nieuwe molen bijdraagt aan een efficiëntere energievoorziening. Volgens Engelvaart ziet het ernaar uit dat dit alleen geldt voor de vervanging van windmolens jonger dan tien jaar. En in Dronten gaat het volgens hem juist vooral om oudere molens.

De Dronter politiek had minister Kamp opgeroepen om te voorkomen dat boeren in de gemeente met een hoge rijkssubsidie hun windmolens zouden vervangen door eenzelfde type. Daardoor doen de boeren niet meer mee aan het gezamenlijk windmolenplan voor Dronten, Zeewolde en Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel