Zorggroep vraagt ontslag 300 werknemers aan

NOORDOOSTPOLDER • Di 11 november 2014 | 23:32 • Dinsdag 11 november 2014 | 23:32
Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft het ontslag aangevraagd voor zo'n 300 medewerkers in de huishoudelijke hulp. Volgens een woordvoerder van de thuiszorgorganisatie zouden de ontslagen uit voorzorg zijn aangevraagd.

Staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid maakte onlangs bekend dat de overheid extra geld uittrekt voor het behoud van werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen. Omdat nog niet bekend is wie geld krijgt uit dit potje, heeft Zorggroep Oude en Nieuwe Land besloten de ontslagen vast aan te vragen. Zodra blijkt dat er genoeg geld wordt uitgekeerd, worden de ontslagen weer teruggedraaid.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land werkt in Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland. In totaal dreigen 360 banen verloren te gaan, omdat de drie gemeenten het contract met de organisatie hebben opgezegd. Bonden en medewerkers protesteren al weken tegen deze maatregelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel