Eetbaar doolhof populair in natuurpeiling ANWB

Lelystad 18 november 2014
Het plan 'Eetbaar doolhof' heeft de meeste stemmen gehaald in de peiling 'nieuwe natuur Flevoland' van de ANWB. Natuurboerderij G38 en het plan Ruimte en Lucht werden tweede en derde.

Onder regie van de provincie wordt al geruime tijd gewerkt aan voorstellen om in totaal 800 hectare grond in te richten voor natuur en recreatie. Met de peiling wil de ANWB de leden van Provinciale Staten een handje helpen bij het maken van een keuze.

Het eetbare doolhof van planbureau Cittanova is ingericht met eetbare hagen, struiken, kruiden en bomen. Het labyrint dat moet komen bij het Zuigerplasbos inspireert volgens de bedenkers om thuis aan de slag te gaan met groenten, vruchten en kruiden. De ANWB roemt het 'concrete en uitvoerbare karakter' van de plannen die hoog scoren in de peiling.

Provinciale Staten besluiten in december welke plannen daadwerkelijk gerealiseerd worden. Nummer twee Natuurboerderij G38 wil meer aandacht voor de natuur op een grote melkveeboerderij en nummer drie pleit voor natuurontwikkeling op het terrein van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer