Waypoint start zelfhulpgroep voor verslaafde vrouwen

URK • Za 22 november 2014 | 17:55 • Zaterdag 22 november 2014 | 17:55
Waypoint Urk start maandag met een zelfhulpgroep voor vrouwen die een verslaving hebben. De groep Urker lotgenoten komt wekelijks bij elkaar onder begeleiding van ervaringsdeskundigen.

Volgens de stichting Waypoint wordt met een zelfhulpgroep voor mannen en jongens al enkele jaren goede successen geboekt. De laatste anderhalf jaar heeft een toenemend aantal vrouwen bij Waypoint aangeklopt voor hulp. De stichting verwacht dat zij nog sneller die stap zullen zetten, als ze in een groep met uitsluitend vrouwen terecht kunnen.

De vrouwen gaan aan de slag volgens een 12-stappenplan. Dat is gericht op gedragsverandering en moet uiteindelijk leiden tot nuchter blijven. Tijdens de bijeenkomsten is veel aandacht voor het bespreken van ervaringen.

Waypoint maakt bewust geen onderscheid tussen verschillende verslavingen. Dit omdat er volgens de stichting bij uiteenlopende verslavingen toch veel overlappende ervaringen blijken te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel