Vogels geen bedreiging voor vliegveld

FLEVOLAND • Wo 26 november 2014 | 16:50 • Woensdag 26 november 2014 | 16:50
Vogels in de Oostvaardersplassen vormen geen bedreiging voor de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport. Dat zei staatssecretaris Mansveld woensdagmiddag in het debat over het vliegveld in de Tweede Kamer.

De Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland en de commissie voor de milieueffectenrapportage waarschuwden voor de aanwezigheid van duizenden vogels rondom de luchthaven. Die zouden de nodige veiligheidsrisico's met zich meebrengen voor vliegtuigen.

Maar vogels die in de Oostvaardersplassen foerageren, vliegen op veilige afstand van de luchthaven, zegt de staatssecretaris. Volgens Mansveld vinden botsingen met vogels alleen plaats op een hoogte van 300 meter. In het gebied waarin vliegtuigen op die hoogte vliegen zou het aantal trekvogels gering zijn. Mansveld baseert zich op vogeltellingen uit 2011, dus van oude cijfers zoals de Vogel- en Natuurwacht stelt is geen sprake.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel