SGP-fractie valt uiteen

Urk 29 november 2014
SGP-fractie valt uiteen
De fractie van de SGP op Urk is uiteengevallen. De fractie en wethouder Post hebben het vertrouwen opgezegd in raadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord, en in Jan Sinke die de fractie ondersteunt. Dat meldt fractievoorzitter Jan Willem Bakker.

De overige drie fractieleden willen niet meer met hen samenwerken, omdat ze niet meewerken aan een onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie over het Berechja College. Uit een rapport, waar Omroep Flevoland de hand op wist te leggen, bleek dat de gemeente al geruime tijd op de hoogte was van financiële problemen bij de school.

De fractie heeft Hakvoort en Woord gevraagd hun raadszetels in te leveren. Of ze dat doen, beslissen ze na een vergadering komende maandag van het bestuur van de SGP. Die vergadert dan over de situatie. Tot die tijd willen leden van de fractie geen verdere toelichting geven.

Bestuursvoorzitter Louw van der Zwan is diep bedroefd door de breuk in de partij. Volgens hem heeft het bestuur er het afgelopen half jaar alles aangedaan om de fractie op één lijn te krijgen. Hij noemt het een schande dat zich voor de tweede keer in 7 jaar tijd een scheuring binnen de partij voordoet. In 2007 verliet Jan Koffeman de fractie en richtte later Hart voor Urk op.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer