SGP-raadsleden staan zetel niet af

URK • Zo 30 november 2014 | 11:14 • Zondag 30 november 2014 | 11:14
SGP-raadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord uit Urk geven hun raadszetel niet op. In een persbericht melden ze dat ze hun werk als SGP-raadslid voortzetten, ook al hebben de overige SGP-raadsleden en wethouder Post het vertrouwen in hen en in burgerraadslid Jan Sinke opgezegd.

De fractie had Hakvoort en Woord gevraagd hun zetel in te leveren maar zij zeggen nog altijd achter de SGP-beginselen en het partijprogramma te staan. Het doet de drie verdriet dat het vertrouwen is opgezegd en ze hopen dat de breuk van tijdelijke aard is. De SGP-fractie heeft de samenwerking verbroken, omdat ze niet meewerken aan een onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie over het Berechja College.

Het drietal vindt het verkeerd dat burgemeester Van Maaren een particulier recherchebureau heeft ingeschakeld voor het onderzoek. Bovendien willen ze geen e-mails aan het recherchebureau afstaan. De drie benadrukken in het persbericht dat zij geen vertrouwelijke stukken hebben gelekt. Maandagavond vergadert het SGP-bestuur over de scheuring in de fractie.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel