Raad: kritisch kijken naar uitbreidingsplan Albert Heijn

EMMELOORD • Ma 1 december 2014 | 21:17 • Maandag 1 december 2014 | 21:17
De verkeersveiligheid rondom de geplande uitbreiding van de Albert Heijn-supermarkt aan de Lange Nering in Emmeloord moet nog eens kritisch tegen het licht worden gehouden. Die oproep deed maandagavond de complete raadscommissie.

AH-eigenaar Bun heeft een aanvraag ingediend om zijn winkel uit te breiden, door een deel van de Oostzijde te bebouwen. Het gevolg is dat vrachtwagens na het laden en lossen niet langer via de Oostzijde kunnen wegrijden, maar allemaal door de smalle Lange Achterzijde moeten.

Alle fracties vragen zich af of het door de grote trucks niet onveilig wordt in de Lange Achterzijde en verderop bij het Kettingplein. PvdA/Groenlinks vindt dat eigenaar Bun de uitbreiding misschien op een andere plek moet realiseren of de losplaats moet verplaatsen.

Volgens CDA-wethouder Henk Suelmann blijkt uit een computersimulatie dat de trucks in de situatie zonder problemen kunnen laden en lossen. Maar ook de wethouder stelt dat veiligheid voorop dient te staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel