Raad moet knoop doorhakken over Flevokust

LELYSTAD • Di 2 december 2014 | 0:22 • Dinsdag 2 december 2014 | 0:22
De gemeenteraad van Lelystad moet dinsdagavond de knoop doorhakken over de ontwikkeling van het binnendijkse bedrijventerrein bij Flevokust. De raad heeft drie keuzes: de gemeente kan besluiten het terrein zelf te ontwikkelen, maar een andere mogelijkheid is dat de provincie dit doet. De derde optie is het terrein helemaal niet ontwikkelen.

Vorige maand spraken collegepartijen VVD en SP zich uit om de regie in eigen hand te houden en Flevokust zelf te ontwikkelen, ondanks een verwacht tekort op lange termijn van 3,5 miljoen euro. Coalitiepartner Inwonerspartij vindt de risico's te groot en wil de ontwikkeling over laten aan de provincie. De PvdA wil wel de procedures afronden, maar pas daarna besluiten wat verstandig is.

Flevokust bestaat verder uit een buitendijkse containerhaven, die de provincie wil ontwikkelen. Hierover wordt later deze maand besloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel