Scheuring in de SGP is definitief

URK • Di 2 december 2014 | 10:27 • Dinsdag 2 december 2014 | 10:27
De scheuring binnen de gemeenteraadsfractie van de SGP op Urk is definitief. Het partijbestuur heeft besloten dat raadsleden Willard Woord en Jan Hakvoort géén onderdeel meer uitmaken van de SGP-fractie. Ook in Jan Sinke, die de fractie ondersteunt, is het vertrouwen opgezegd.

De situatie heeft daarnaast geleid tot onenigheid binnen het partijbestuur van de SGP Urk. Bestuurslid Albert Pieter Hakvoort (geen familie) heeft aangegeven zijn functie neer te leggen, omdat hij het niet eens is met de gang van zaken.

De crisis binnen de partij draait om het lekken van vertrouwelijke informatie over het Berechja College. De gemeente heeft een particulier recherchebureau opdracht gegeven om uit te zoeken wie er gelekt heeft. Maar Woord, Hakvoort, en Sinke willen daar niet aan meewerken omdat zij dan al hun e-mailverkeer moeten afstaan. Het opgestapte bestuurslid Hakvoort is het eens met dat standpunt.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel