Spyker krijgt uitstel van betaling

ZEEWOLDE • Di 2 december 2014 | 15:49 • Dinsdag 2 december 2014 | 15:49
Sportwagenbouwer Spyker heeft van de rechtbank Midden-Nederland uitstel van betaling gekregen. Dat maakte de noodlijdende onderneming dinsdag bekend.

Volgens het bedrijf wordt er momenteel gezocht naar een nieuwe geldschieters om de financiële problemen op te lossen. Spyker-directeur Victor Muller verwacht dat het bedrijf gewoon door kan gaan, nu de schuldeisers tijdelijk op afstand gehouden worden. Een maand eerder kreeg dochteronderneming Spyker Events & Branding ook al uitstel van betaling.

Ruim een maand geleden eiste de verhuurder in een kort geding dat het hoofdkantoor in Zeewolde moest worden ontruimd. Dit vanwege een betalingsachterstand van ruim 150.000 euro. Maar Muller wist een ontruiming te voorkomen door een deal te sluiten met de verhuurder.

Afgelopen zomer nog legde de Belastingdienst tijdelijk beslag op de inboedel van Spyker vanwege een openstaande schuld. Een geplande veiling van een aantal exclusieve auto's werd pas op het laatste moment afgeblazen, toen bleek dat Spyker het bedrag alsnog had betaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel