Nog geen aangifte van burgemeester tegen raadslid

Urk 2 december 2014
Burgemeester Pieter van Maaren van Urk heeft nog geen aangifte gedaan tegen voormalig SGP-er Willard Woord. Het raadslid zei dinsdag tegen Omroep Flevoland dat het college van b en w had gelogen over de financiële problemen bij het Berechja College. Van Maaren betichtte Woord van laster en smaad en stelde hem een ultimatum. Als hij voor 17:00 uur dinsdagmiddag geen excuses maakte zou de burgemeester aangifte doen. Woord heeft zijn uitspraken niet teruggenomen. Van Maaren wil nu eerst een gesprek met het raadslid. Pas dan besluit de burgemeester of hij naar de politie gaat.

De recente scheuring in de SGP-fractie op Urk was dinsdagavond zichtbaar tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis. De weggestuurde raadsleden Willard Woord en Jan Hakvoort zaten niet meer naast SGP-fractievoorzitter Jan Willem Bakker.

Kort na de start van de vergadering deed zich een opmerkelijke situatie voor. Raadslid Jan Hakvoort gaf namens de SGP commentaar op een tussenrapportage. Hij werd vervolgens onderbroken door fractievoorzitter Jan Willem Bakker, die aangaf dat het raadslid niet meer namens de SGP spreekt. Hakvoort vervolgde daarop nadrukkelijk namens de SGP zijn verhaal. Hij wilde daarmee duidelijk maken dat hij gekozen is als SGP-raadslid en dat wil voortzetten, ook al is hij geen lid meer van de fractie.

Hakvoort en Woord geven zichzelf een week de tijd om na te denken over de toekomst. Een gang uit de gemeenteraad bestaat nog tot de mogelijkheden, zo lieten zij dinsdagavond weten.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer