GGD en Zorggroep blijven verantwoordelijk voor jeugd

ALMERE • Wo 3 december 2014 | 11:22 • Woensdag 3 december 2014 | 11:22
Zorggroep Almere en GGD Flevoland blijven toch gezamenlijk verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg in Almere. Het voornemen om die taken alleen door de GGD uit te laten voeren wordt teruggedraaid.

Momenteel is Zorggroep Almere verantwoordelijk voor kinderen tot 4 jaar en de GGD voor kinderen van 4 tot 19 jaar. Het college van burgemeester en wethouders wilde de jeugdgezondheidszorg vanaf 1 januari alleen onderbrengen bij de GGD. Dat zou kosten besparen en zorgen voor een betere dienstverlening. Maar de Almeerse gemeenteraad vond dat ook andere organisaties een kans moesten krijgen op die opdracht.

Nu is de gemeente in overleg met GGD Flevoland en Zorggroep Almere tot de conclusie gekomen dat samenwerking de beste oplossing is. Zorggroep Almere is blij dat zij betrokken blijven bij de jeugdgezondheidszorg in Almere. De organisatie ziet het als erkenning dat zij goede jeugdzorg leveren in de stad.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel