Start bouw kantoorvilla's

DRONTEN • Wo 3 december 2014 | 15:30 • Woensdag 3 december 2014 | 15:30
De eerste paal voor de kantoorvilla's in Dronten is woensdagmiddag geslagen. In de groenstrook aan De West bouwt Mac3park vijf luxe kantoorpanden. Tegen het project was in het verleden veel verzet. De 150 omwonenden zijn tegen de bouw van de kantoorvilla's.

De buurtbewoners maken zich met name zorgen over het verdwijnen van het groen in de buurt. Volgens de bewoners had het bestemmingsplan ook aangepast moeten worden. Het was de vraag of er een tweede ontsluitingsweg moest komen, zodat hulpdiensten makkelijk de villa's kunnen bereiken. Deze tweede weg bleek niet nodig. De Raad van State concludeerde dat de bezwaren van de omwonenden ongegrond zijn.

In oktober van dit jaar kwam het project weer in het nieuws, dit keer door een tv-commercial. Wethouder Piet Bleeker maakte reclame voor de nieuw te bouwen kantoorvilla's. Na opmerkingen van GroenLinks en de ChristenUnie erkende de CDA-wethouder dat hij daarin te ver is gegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel