Raad worstelt met kavelkorting

DRONTEN • Do 4 december 2014 | 21:26 • Donderdag 4 december 2014 | 21:26
De gemeenteraad van Dronten is nog niet akkoord met het voorstel om 1,3 miljoen euro uit te trekken voor het stimuleren van woningbouw in de wijk De Gilden. Dat bleek donderdagavond in de raadscommissie. Het college wil met het geld een half jaar lang korting geven op bouwkavels. De lege plekken moeten zo worden gevuld, zodat de wijk kan worden afgebouwd en de definitieve bestrating er kan komen.

GroenLinks en PvdA vinden 1,3 miljoen euro een hoop geld. Zij vragen zich af wat de gemeente doet als de actie geen succes heeft. Ook hebben ze er moeite mee dat het geld uit de zogeheten Nuon-reserves wordt gehaald. De VVD is voor het voorstel.

Volgens wethouder Engelvaart verliest de gemeente meer geld als niet wordt geprobeerd de kavels aan de man te brengen. Het inrichten van kavels als speeltuintjes, zoals de PvdA opperde, kost nog meer geld. De raad neemt later deze maand een definitief besluit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel