Gladheid zorgt voor problemen A6

Flevoland 9 december 2014
Gladheid zorgt voor problemen
Gladheid zorgt voor problemen
Gladheid zorgt voor problemen A6
Gladheid zorgde voor fileleed dinsdagochtend op de A6 rond Lelystad. Zowel in noordelijke richting als in zuidelijke richting waren er vertragingen.

Automobilisten die uit de richting Almere naar Lelystad wilden konden de afrit Lelystad niet gebruiken. Die was afgesloten door de gladheid. Verkeer moest de volgende afslag nemen en omrijden.

Ook gebeurden er twee ongelukken op de A6 door gladheid. Een bestuurder uit Blokzijl zag de file te laat en botste op de auto voor hem. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de ANWB en de Verkeers Informatie Dienst was de ochtendspits met landelijk 400 kilometer file de drukste van het jaar.

De politie kreeg vanochtend meerdere meldingen binnen van ongelukken door gladheid. In Lelystad gingen meerdere fietsers onderuit. Volgens de politie was het vooral glad op de fietsbruggen over de dreven. Bij het MC Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad kwamen tien mensen binnen op de spoedeisende hulp. Dat waren vooral uitgegleden fietsers met botbreuken.

Zo gleed op de kruising van de Oostranddreef met de Runderweg een man op een scooter onderuit. Toen de politie op de plek van het ongeluk kwam, stond de scooterrijder aan de kant van de weg. Hij kon zelf weer verder rijden.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer