Vishandelaar verdacht van handel in dioxine-krab

URK • Wo 10 december 2014 | 16:16 • Woensdag 10 december 2014 | 16:16
Een vishandelaar op Urk wordt ervan verdacht dat hij heeft gehandeld in wolhandkrab met een te hoog dioxinegehalte. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben het bedrijf van de handelaar woensdag doorzocht. Het bedrijf en de directeur worden ervan verdacht internationaal te handelen in wolhandkrab die in dioxinewater is gevangen. De handelaar was daarvan op de hoogte toen hij de honderden kilo's krab kocht van vissers, maar hij heeft de afnemers daarvan niets verteld.

In Italië is onlangs een partij levende wolhandkrab aangetroffen die ernstig verontreinigd was met dioxine. Die bleek afkomstig van de handelaar uit Urk en was bestemd voor consumptie. De partij is uit de handel genomen omdat de besmette krab risico's met zich meebrengt voor de volksgezondheid. In het onderzoek is eind november al een 49-jarige visser aangehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel