Weer tegenslag voor OMALA

Flevoland 11 december 2014
Weer tegenslag voor OMALA
Weer tegenslag voor OMALA
De provincie wil geen subsidie geven aan een plan van het bedrijf OMALA om een duurzaam industrieterrein te ontwikkelen in de buurt van vliegveld Lelystad. Het subsidieverzoek van 1,4 miljoen euro is afgewezen. Het bedrijventerrein is niet op tijd klaar, omdat er nog altijd geen duidelijkheid is of er een groot vliegveld komt. Ook twijfelt de provincie of het wel zinvol is om een groen en duurzaam industrieterrein aan te leggen.

OMALA is in 2009 opgericht door de gemeenten Lelystad en Almere en de provincie. Het doel was om bij het vliegveld een bedrijventerrein te ontwikkelen en met de grondverkoop geld te verdienen. Tot nu toe is er geen grond verkocht en zijn er alleen kosten gemaakt.

OMALA probeert nu op andere manieren om het industrieterrein aantrekkelijk te maken. Er is een energiemaatschappij opgericht die goedkoop stroom inkoopt voor toekomstige bedrijven. En met de subsidie die nu is afgewezen was het de bedoeling om het gebied milieuvriendelijk te maken, hetgeen had moeten dienen als lokkertje voor bedrijven.

bijlagen:

© omroep flevolandsitemap | disclaimer