"Economische groei stagneert door werkloosheid"

FLEVOLAND • Di 16 december 2014 | 17:42 • Dinsdag 16 december 2014 | 17:42
De economische groei van Flevoland stagneert door de hoge werkloosheid en hoge schulden van de inwoners. Dat concludeert het Economisch Bureau van de ING.

De bank verwacht dat de economie in Flevoland volgend jaar met 1,6 procent groeit. Daarmee behoort de regio tot de top van Nederland. Het groeipercentage had hoger kunnen uitvallen als er minder inwoners werkloos zouden zijn. Mensen zonder baan en met hoge hypotheekschulden geven minder geld uit. De ING verwacht dat volgend jaar bijna 12 procent van de Flevolanders geen baan heeft, dat percentage ligt hoger dan in andere provincies. Volgens de ING komt dat vooral omdat er veel Flevolandse jongeren zich melden op de arbeidsmarkt.

De afgelopen jaren kon de economie van Flevoland groeien, omdat het aantal inwoners bleef stijgen. Nu er door de crisis minder nieuwbouw is blijft de bevolkingsgroei achter.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel