Wethouder drukt kosten maar valt in slaap achter het stuur

Almere 16 december 2014
Wethouder drukt kosten maar valt in slaap achter het stuur
Wethouder Henk Mulder van Almere zegt dat hij de kosten van zijn woon-werkverkeer van Leeuwarden naar Almere de komende maanden niet verder naar beneden kan brengen. Per april komt hij hoogstwaarschijnlijk in Almere te wonen. Dan hoeft hij geen vervoerskosten meer te maken.

Mulder zit sinds mei vaker zelf achter het stuur in plaats van in de dienstauto met chauffeur. De wethouder zegt het ingewikkeld te vinden om met de eigen auto 'gezond thuis te komen'. Zo claimt Mulder afgelopen donderdag na de gemeenteraadsvergadering op weg naar huis achter het stuur in slaap te zijn gevallen. Hij zou wakker zijn geworden in de berm.

Het woon-werkverkeer van Mulder kost de gemeente Almere dit jaar zo'n 50.000 euro. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PVV.

Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, zegt dat het terecht is dat Mulder vervoer krijgt. Dit omdat de functie van wethouder van Almere zwaar is en zeker met de portefeuilles waar Mulder verantwoordelijk is.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer