'Benen op tafel'-overleg van de baan

NOORDOOSTPOLDER • Vr 19 december 2014 | 14:47 • Vrijdag 19 december 2014 | 14:47
Het 'benen op tafel'-overleg in Noordoostpolder, kortweg BOT-overleg bestaat niet meer. De SP vond het BOT-overleg te veel op achterkamertjespolitiek lijken.

Tijdens de geheime vergaderingen werden de fracties door CDA-wethouder Henk Suelmann geïnformeerd over de stand van zaken rond de ontwikkeling van De Deel, het nieuwe centrum. Ook probeerde Suelmann draagvlak voor zijn koers te krijgen. De ontwikkeling van De Deel zit in een impasse nadat twee beleggers zijn afgehaakt.

Sinds donderdag is het een officiële vergadering geworden, waarvan ook een verslag wordt gemaakt. In de vergadering, die wel achter gesloten deuren werd gehouden, werd de raad geïnformeerd. Er vindt geen besluitvorming plaats.

De PvdA/GroenLinks fractie was al eerder afgehaakt. De fractie doet ook niet mee aan het nieuwe overleg. Fractievoorzitter Rien van der Velde laat weten het achter gesloten deuren vergaderen niet transparant te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel